Koronavirüs 2. el araç fiyatlarını da vurdu.

İkinci el araçlar için online pazarda araç fiyatları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Türkiye'de etkisini gösterdiği mart ayının ilk 2 haftasında şubat ayına kıyasla yüzde 2,5 geriledi. 
Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgını, dünya genelinde binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olurken, virüsün etkileri gündelik hayatın yanı sıra küresel ekonomide de etkisini gösteriyor. Dünya genelinde borsaları ve neredeyse tüm ekonomik faaliyet alanlarını etkileyen virüs, otomotiv sektörüne de darbe vurdu. Bu dönemde dünyaca ünlü birçok otomotiv üreticisi, üretime ara vermek zorunda kaldı. 
Online pazarda ilan veren kurumların yüzde 80’i fiyatlarını aşağı yönlü revize etti. Satışa çıkan araç adetlerinde ise bir düşüş ve ya yükseliş görülmedi. Araç satın alma eğiliminde, hala kurumların satın alma eğilimi var ama bir miktar azaldı, bazı kurumlarda nakitte kalıp araç almama eğilimi var. Bireysel de ise durum farklı, toplu taşımam araçları ile gidip gelmek istemeyen bazı kişiler ikinci el otomobil alma çabasınd aolduğu görüldü. Bu durum dolayısı ile eğer süreç uzarsa, 2.el arabaalmak isteyen bireysel kişiler talebin artmasını sağlayabilir düşüncesinin piyasaya hakim olduğu da gözlenmekte.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Satılık Araç ilanı şablonu nasıl olmalı.?

İnternette En Başarılı ilan nasıl verilir

Rüyada ikinci el araba almak :)

Hangi araba bana uygun

ilan ver araba sat, para kazan

Alanya Ticaret Rehberi

Satılık telefon ilanı hem de ücretsiz

Emlak ilanı için ilan sitelerinin fiyatları ne kadardır.?

Diğer daire satanlardan neyiniz eksik

Sahibinden Ücretsiz ilan vermek